Συνεδρια

«ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΛΟΓΟ»

Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου, 16-18 Μαρτίου 2018, ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκ μέρους της ΕΨΕ τα μέλη, Α. Αλεξανδρίδης, Ι. Βαρτζόπουλος, Κ. Ζερβός,  Ο. Μαράτου, Μ. Μιχαλέλη, Σ. Μπεράτη, Φ. Μπόμπος, Ν. Τζαβάρας και οι εκπαιδευόμενοι Α. Αλεξανδρή, Ι. Ανδριώτης, Π. Καπνουτζή, Ε. Κοσμά, Μ. Νάρνου.

Χαιρετισμός του Σ. Μανωλόπουλου, Προέδρου της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας στο συνέδριο της ΕΕΨΨΠΕ.


Το ΘΗλυ και οι ΑνατρεπτιΕς Οψεις του στην ΕλληνικΗ ΑρχαιΟτητα

Συμπόσιο που διοργανώνεται από την Εταιρεία Σπουδών Νεοπελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos, 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018

Λυσιστράτη, Μήδεια και Ψυχή: μια ψυχαναλυτική προσέγγιση του θήλεος. Συζήτηση της Ελίζας Νικολοπούλου με τις ψυχαναλύτριες Eliane Allouch, Patricia Rossi και Agnès Verlet. https://www.bookpress.gr/politismos/teleutaia-nea/symposio-to-thyly-kai-oi-anatreptikes-opseis-tou

 


 

10ο Συνέδριο της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος
 
Η ΕΨΕ, μετά από πρόσκληση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, οργανώνει στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου της (29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2017) Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα,
 
«Πολιτισμικές και κοινωνικές αλλαγές: προκλήσεις για την ψυχαναλυτική θεραπεία παιδιών και εφήβων»
 
Συμμετέχουν οι Αριστέα Σκούλικα, Πέτρος Κεφάλας, Μερόπη Μιχαλέλη, Κώστας Μπαζαρίδης. Συντονίζει η Όλγα Μαράτου. Θα παρουσιασθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 16.30 έως 18.00, Αίθουσα Α της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
 
 

ΑΠΩΛΕΙΕΣ
 
Eκδήλωση του ψυχαναλυτικού περιοδικού "Οιδίπους". Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 9.30 πμ, στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22. Είσοδος ελεύθερη.
 

JOSEPH SANDLER PSYCHOANALYTIC RESEARCH CONFERENCE 2017

Το 18ο συνέδριο που ξεκίνησε ως μία πρωτοβουλία J. Sandler με στόχο τη σύνδεση της ψυχαναλυτικής έρευνας με την κλινική, θα διεξαχθεί φέτος 3 εώς 5 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Goethe στη Φρανκφούρτη με τίτλο "Adolescence in a Risky World".
 

 
THE FAMILIAR AND THE UNFAMILIAR

Το 30ο έτησιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ψυχαναλυτικής Ένωσης (EPF), που θα διεξαχθεί στην Χάγη 7 έως 9 Απριλίου 2017, εξετάζει ένα σημαντικό κλινικό θέμα, το οποίο είναι επίσης ένα ευρύτερα επίκαιρο κοινωνικό ζήτημα, "το οικείο και το ανοίκειο".

Πληροφορίες


ASIAN OEDIPUS

IPA Asia - Pacific Conference

Taipei, 4 - 6 Μαΐου 2017

Η διοργάνωση ενός συνεδρίου της ΙΡΑ στην Taipei αντανακλά την εξάπλωση της ψυχαναλυτικής σκέψης στην Ασία και στις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού. Ανάλογες κινήσεις είναι η πρόσφατη προσπάθεια συστάσεως προγράμματος  ψυχαναλυτικής εκπαίδευσης στην Κίνα ή η οργάνωση ψυχαναλυτικού συνεδρίου στην Τεχεράνη. Το θέμα του συνεδρίου της ΙΡΑ, "Ασιατικός Οιδίπους" θέτει το ερώτημα της παγκοσμιότητας του οιδιποδείου συμπλέγματος, και άρα ενός θεμελίου της ψυχαναλυτικής θεωρίας.


PSYCHOANALYSIS AND THE ARTS

Το 7ο διεθνές τριετές συμπόσιο γύρω απο την Ψυχανάλυση και τις Τέχνες με τίτλο "Senses and Soul" θα διεξαχθεί στη Φλορεντία 18 - 20 Μαϊου.  

Πληροφορίες


INTERPRETER

77ème CPLF

Paris 25 - 28 Μαΐου 2017

Το 77ο Συνέδριο Γαλλόφωνων Ψυχαναλυτών έχει ως θέμα την Ερμηνεία με κεντρικούς ομιλητές την Emmanuelle CHERVET (SPP) "Patient, et interprète Le domaine intermédiaire" και την Brigitte EOCHE-DUVAL (APF) : L’interprétation analytique, un acte subversif.

Πληροφορίες


THINKING ON THE BORDER

Βελιγράδι, 2 έως 4 Ιουνίου 2017

Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συνέδριο το οποίο οργανώνεται από την Ψυχαναλυτική Εταιρεία της Σερβίας, σε συνεργασία με δώδεκα ψυχαναλυτικές εταιρείες από εννέα χώρες της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία.

Ανακοίνωση Συνεδρίου

Πληροφορίες


 INTIMACY

IPA 50th Congress

Buenos Aires, 25 - 29 Ιουλίου 2017

Το 50ο συνέδριο της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης έχει ως θέμα την έννοια της Οικειότητας.

Πληροφορίες