Σινεμα με τον Freud - Παρουσιασεις

Το Σινεμά με τον Φρόυντ διανύει τον τρίτο κύκλο προβολών - συζητήσεων ταινιών από τον διαχρονικό και σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Σταδιακά, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας στιγμιότυπα από αυτές τις εκδηλώσεις.

Η επιτροπή κινηματογράφου 

 

Στους ακόλουθους συνδέσμους, παρατίθεται το υλικό που ακούστηκε στην προβολή και συζήτηση (31/1/16) της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Το Βλέμμα του Οδυσσέα” (1995)  με δύο κείμενα, ένα σύντομο εισαγωγικό της Άννας Ποταμιάνου για την ταινία και η ομιλία του Κώστα Μπαζαρίδη μετά το τέλος της προβολής. Τέλος, παρουσιάζονται βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από την συζήτηση που έγινε γύρω από την ταινία, με την παρουσία και την ουσιαστική συμβολή της Φοίβης Αγγελοπούλου.

Πέρα από τις εικόνες. Σκέψεις γύρω από το "Βλέμα του Οδυσσέα", του Θ. Αγγελόπουλου, Άννα Ποταμιάνου

Σχολιασμός της ταινίας το "Βλέμα του Οδυσσέα", Κώστας Μπαζαρίδης

Συζήτηση (βιντεοσκόπηση)

 

Ομιλιες συνεδριων ΕΨΕ

Παρουσιάζονται κείμενα ομιλιών Συνεδρίων της Ελληνικής Ψυχαναλτυικής Εταιρείας. Σημειώνεται ότι τα κείμενα αυτά περιλαμβάνουν συνήθως κλινικό υλικό, το οποίο είναι απόρρητο. Τα κείμενα αυτά απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη και τους εκπαιδευόμενους της Εταιρείας.

"Από τη λογοκρισία της ερωμένης στο οιδιπόδειο σύμπλεγμα", Φ. Μπόμπος, Ντ. Πάντις. Συνέδριο ΕΨΕ 2016

Επικαιροτητα

Σε αυτή την ενότητα προτείνονται θέματα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ψυχαναλυτική σκέψη,

καθώς και θέματα σύγχρονων προβληματισμών συναφών κλάδων γύρω από τα ζητήματα της ψυχικής υγείας και λειτουργίας.


 • Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και το Προσφυγικό Ζήτημα

  Ενημέρωση από την συμμετοχή της ΕΨΕ στην δράση των Γιατρών του Κόσμου στην Μόρια.

  2016 - Ιανουάριος 2017

 • Ψηφιοποιημένη Συλλογή της Αλληλογραφίας του Freud

 • H κόρη του Lucian Freud, Jane McAdam Freud παρουσιάζει την νέα της έκθεση με τίτλο, Object Authority. Η J. Freud είναι γλύπτρια, έχει ακολουθήσει ψυχαναλυτική εκπαίδευση από την οποία, όπως αναφέρει, εμπνέεται στην τέχνη της.

  Περισσότερα

 • "Saving Sigmund"

  Άρθρο του

  STAT NEWS

  στο site της ΙΡΑ αναφέρεται στο ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της προσπάθειας των ψυχαναλυτών να αναδείξουν την αξία της ψυχανάλυσης και της θέσης της στην σύγχρονη εποχή. Αυτό το θέμα προτείνεται σε ανοικτή συζήτηση και εδώ,

  στον Διαλογο

 • Το Τεύχος Δύο, του ηλεκτρονικού περιοδικού Psychoanalysis Today προτείνει μία σειρά άρθρων ψυχαναλυτών γύρω από το θέμα της βίας.

  Περισσότερα

 • .. βρίσκεται πέραν της μετατραυματικής διαταραχής. Ψυχίατροι και ψυχολόγοι που εργάζονται με τον προσφυγικό πληθυσμό, αναφέρουν περιπτώσεις παιδιών με τέτοιο βαθμό τραυματισμού που αισθάνονται ότι δεν υπάρχει όνομα να τις περιγράψουν. Εφηύραν τον όρο «σύνδρομο ανθρώπινης απόγνωσης ή καταστροφής» (human devastation syndrome).

  Περισσότερα

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net