Γενικα για την Ψυχαναλυση

Η εμπειρία της εκπαίδευσης στην ψυχανάλυση (British Institute of Psychoanalysis)

Συλλογή συνεντεύξεων (ακουστικό υλικό).

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια των εκπαιδευομένων στο Institute of Psychoanalysis που περιγράφουν την εμπειρία της ψυχαναλυτικής εκπαίδευσης. Καλύπτουν ερωτήματα σχετικά με την προηγούμενη επαγγελματική τους εμπειρία, τι περίμεναν από την εκπαίδευση τους, τι τους έκανε να νοιώσουν έτοιμοι ώστε να ξεκινήσουν την εκπαίδευση, και άλλα.


'Η Βρετανική Ψυχανάλυση, Χθες και Σήμερα' (British Psychoanalytic Society).

 

Συνέντευξη με τον Peter Fonagy σχετικά με την Ψυχανάλυση (British Psychoanalytic Society)

 

Ένα σύντομο ενημερωτικό βίντεο: 'Η εκπαίδευση για να γίνει κανείς Ψυχαναλυτής' (British Psychoanalytic Society)

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.psychoanalysis.org.uk/audiovisual.htm

 

Συνεντεύξεις που έγιναν με τους: Marilia Aisenstein, Marie-Thérèse Khair Badawi, Alexandra Billinghurst, Stefano Bolognini, Fred Busch, Luis Jorge Martín Cabré, Bernard Chervet, Shmuel Erlich, Serge Frish, Maria Teresa Hooke, Alexander Janssen, Igor Kadyrov, Talat Parman, Jean-Michel Quinodoz, Anne Marie Sandler, Evelyne Sechaud, Martin Teising, Peter Wegner. Οι συνεντεύξεις έγιναν με αφορμή το XXV Συνέδριο της EPF στο Παρίσι. Ερωτήματα που τους τέθηκαν ήταν μεταξύ άλλων: 1. Ποιές είναι οι έννοιες με τις οποίες εργάζονται; 2. Ποιά είναι η παρουσία της Ψυχανάλυσης στην κουλτούρα, την εκπαίδευση και την ψυχική υγεία και 3. Τι απαντήσεις δίνουν στις επιπτώσεις που έχουν πάνω στην ψυχανάλυση οι νέες κοινωνικές συνθήκες; (Ιταλική Ψυχαναλυτική Εταιρεία)

http://www.spiweb.it/index.php?option=com_content&view=article&id=2222%3Ainterviews-on-psychoanalysis-today&catid=462&Itemid=463